Kunniakierrosinfo!

3.6.2015

Seuran Kunniakierroskeräys lähestyy.

Pohjan Koitto osallistuu Suomen urheiluliiton Kunniakierros keräykseen. Kunniakierros on yli 30-vuotiset perinteet omavaa seuroille suunnattu varainkeruukonsepti. Keräykseen voi osallistua joka tukijana tai kerääjänä. Kerääjä on usein urheilija tai muu seuran toiminnassa mukana oleva henkilö. Kerääjä hankkii itselleen tukijoita, joiden tiedot kirjataan ylös keräyslomakkeelle. Myöhemmin tukijoiksi lupautuneille lähetetään laskut Suomen urheiluliiton kautta postitse tai sähköpostitse. Kunniakierroksessa kerätyt varat kulkevat Suomen urheiluliiton kautta, josta ne myöhemmin kesän aikana tilitetään seuran tilille. 

Kunniakierroksen perusajatus on että tukija lupaa kerääjälle tietyn summan jokaisesta tämän kiertämästä kierroksesta 400m urheilukentällä, jotka juostaan tunnin aikana seuran järjestämässä kunniakierrostapahtumassa. Eli jos kierrosmaksuksi on asetettu 2€ ja tunnin aikana ehtii kiertää 20 kierrosta, muodostuu tällöin tukisummaksi 40€. Pohjan Koiton Kunniakierrostapahtuma pidetään 17.6. Toinen ja nykyään yleisempi tukimuoto on kiinteä kertamaksu. Pienin laskutettava tukisumma on 15€, vaikka kierrosmaksuilla kerätty tukisumma jäisi tätä pienemmäksi. Keräyksessä ei saa kerätä käteistä rahaa. Keräykseen voi osallistua vaikka ei pääsisikään osallistumaan itse kunniakierrostapahtumaan, tällöin tietysti tukimuodon tulee olla vain kertamaksuina.

Valtakunnan kokonaistulos Kunniakierrokskeräyksessä on vuosittain noin miljoonan euron luokkaa. Parhaat seurat keräävät jopa 40000€ tuloksia. Sopivia vertailukohtia lähialueilta Pohjan Koitolle ovat esimerkiksi Veitsiluodon Kisaveikot joka tekee vuosittain keskimäärin 6000€ keräystuloksia ja Aavasaksan Urheilijat jotka keräsivät tänä vuonna yli 5000€. 

Viime vuonna Pohjan Koiton keräystulos oli 567€ kahden ihmisen keräämänä, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Tarkkojen euromääräisten keräystavoitteiden sijaan tämän vuoden tavoite on nostaa kerääjien määrää, mitä kautta tuloskin taatusti nousee. Toivomme keräystuloksen nousevan sellaiseksi, että sillä pystyttäisiin kattamaan mahdollisimman pitkälti yhteiskuljetuksien kustannuksia Vattenfall-seuracup matkaan Posiolle tai junnujen piirinmestaruuskisoihin Ranualle elokuussa. Tämän kaltaisiin kohteisiin keräystuotot on tarkoitus käyttää. 

Keräyslomakkeita ja esitteitä jakavat seuran valmentajat ja johtokunnan jäsenet. Toivomme että jokainen joka keräyslomakkeen saa, myös palauttaa sen vähintään yhdellä tukijalla täytettynä. Reipaasti kysymään vaan niin alkaa lappu täyttymään!

Lisätietoja urheiluliiton kunniakierros sivuilta: http://www.yleisurheilu.fi/kunniakierros/kunniakierros-2015-0