Koululaisten Koitosten aikataulu ja kilpailijaohjeet

12.9.2015

Kilpailuohjeet ja aikataulu Koululaisten Koitoksiin on julkaistu. Tutustu ohjeisiin ennen kilpailua.

Kilpailuohjeet

Kilpailussa on suuri määrä osallistujia (270) ja samalla kilpailun on mahduttava rajallisen aikamäärän sisään. Tästä syystä kilpailun aikataulu on tiukka ja siksi aikataulua laadittaessa ei voida välttyä joidenkin lajien päällekkäisyyksiltä. On ensiarvoisen tärkeää että urheilija on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Mikäli urheilija ei ole suorituspaikalla oikeaan aikaan, suoritusvuoro menee ohitse.

Kilpailupaikalla ei tarvitse enää käydä varmistamassa omaa osallistumistaan, riittää että olet suorituspaikalla viimeistään 5 minuuttia ennen lajin alkua. Kilpailupaikalla ei myöskään tarvitse ilmoittaa mikäli jättäytyy jostain lajista pois. Jos lajien päällekkäisyyden takia jättäytyy jostain lajista pois siitä voi ilmoittaa sähköpostitse viimeistään maanantain aikana; eemeli.kaartinen@gmail.com

Kilpailun ilmoittautuminen on sulkeutunut, eikä kilpailupaikalla enää oteta ilmoittautumisia vastaan.

Kilpailun lajiohjelma on 60m, 600m, pituus ja keihäs. Kuulantyöntö ei ole kilpailun lajiohjelmassa, vaikka se olisi ollutkin joidenkin koulujen omien kilpailuiden lajina.

Juoksut käydään suoraan loppukilpailuina, sijoitukset määräytyvät aikojen perusteella. Juoksijat lähtevät 60 metrillä käyttäen joko pystylähtöä tai halutessaan lähtötelineitä. 60 metrillä vuorossa olevan erän lisäksi järjestetään 1-2 seuraavaa erää odottamaan omaa vuoroaan omille radoilleen lähtöpaikan taakse. 600m juoksun maaliintulon jälkeen juoksijat järjestetään jonoon kilpailijoiden tunnistamiseksi ja oikean järjestyksen varmistamiseksi. Juoksujen eräjaot julkaistaan vielä ennen kilpailua ja ovat katseltavissa myös kilpailupaikan ilmoitustaululta.

Pituushypyssä kaikilla urheilijoilla on käytössään 3 suoritusta. Kaikki sarjat käyttävät 1 metrin alueponnistusta. Pituushyppyä hypätään molemmilla hyppypaikoilla, huoltorakennuksen päätyyn hyppäävät 3-4 luokkalaiset ja maalipaikan päätyyn 5-6 luokkalaiset.

Koska keihäässä on käytettävissä vain yksi suorituspaikka, on heittojen määrää jouduttu supistamaan normaalista. 3-5 luokkalaiset heittävät 2 suoritusta peräkkäin joista pidempi mitataan. 6-luokkalaiset heittävät 3 suoritusta. Kaikki sarjat heittävät 400g keihäällä.

Aikataulu liiteenä.

Liitteet