Seura

Historia

Pohjan Koitto on Rovaniemeläinen urheiluseura. Pohjan Koiton toiminta on alkanut jo 1900-luvun alussa, mahdollisesti jo 1800-luvun puolella, mikä tekee siitä yhden Rovaniemen vanhimmista seuroista. Yhdistysrekisteriin seura on merkitty 1946. Pohjan Koitto on lähtöisin Paavalniemen kylästä. Seura on alkujaan nuorisoseurapohjainen yhdistys. Nuoriseuroille tyypillisesti lajivalikoima on ollut laaja, jonka lisäksi on yhdistys on järjestänyt myös muuta sivistys- ja valistustoimintaa. Nykyään seuran toiminta keskittyy yleisurheiluun.

Pohjan Koitto on ollut Santasport-yleisurheiluakatemian kumppanuusseura syksystä 2014 alkaen. Harjoitustoiminta keskittyy talvikaudella Lapin urheiluopistolle ja kesäkaudella Saarenkylän urheilukentälle. Tunnetuimpia Pohjan Koiton järjestämiä kilpailuja ovat Tunturihallit, Pohjan koitokset-kilpailusarja sekä Kirkkolammen juoksu

Jäsenyys

Pohjan Koiton jäseneksi voivat liittyä kaikki yleisurheilusta kiinnostuneet, niin urheilijat kuin vanhemmatkin tai muuten seuratoiminnasta kiinnostuneet. Juniorit voivat liittyä ilmoituksesta seuran jäseneksi, ottamalla yhteyttä seuran jäsenrekisterinhoitajaan Laura Kylmälään; laura.kylmala@gmail.com. Yleisurheiluakatemian ilmoittautumisen yhteydessä seuraan liittyneistä saamme tiedot kootusti, erillistä yhteydenottoa ei tällöin tarvita. Aikuiset voivat jättää vapaamuotoisen jäsenhakemuksen samaan osoitteeseen. Jäsenhakemuksessa tulee käydä ilmi ainakin syntymäaika ja yhteystiedot.

Seuran jäsenmaksu on 20€. Mikäli samasta perheestä on seuran jäseninä kolme lasta, sisaralennushinta on 50€ jne. Kannattajajäsenmaksu on alkaen 40€. Jäsenmaksut suoritetaan tilille FI2339390053173076. Jäsenmaksun maksaminen oikeuttaa ilmaiseen osallistumiseen Pohjan Koiton järjestämiin tapahtumiin. 

Johtokunta

Puheenjohtaja:                   Kimmo Niukkanen, niukki4@gmail.com/ 0440693025       

Varapuheenjohtaja:           Ismo Mursu

Rahastonhoitaja:               Laura Kylmälä, laura.kylmala@gmail.com/ 0453198798 

Jäsen:                                 Antti Pahtaja

Jäsen:                                 Antti Mäkikallio

Jäsen:                                 Sami Oinas

Jäsen:                                 Esa Kunnari

 

Pohjan Koitto

Siljotie 3B as 18
96100 Rovaniemi


Yhdistysrekisteritunnus: 44.092
Y-tunnus: 2636580-9