Tammihallit kilpailtiin menestyksekkäästi

18.1.2015

Lapin Kansa juttu Tammihalleista.

Päivän kohokohtina olivat pikamatkat sekä pituushyppy.

Pohjois-Suomen hallikausi avattiin eilen Pohjan Koiton Tammihalleissa. Kilpailut vietiin läpi sujuvasti ja tulostasokin kohosi varsin mukavaksi. Päivän parhaita tuloksia tehtiin pikamatkoilla ja pituudessa.

Miesten 60m voittaja oli Oulun Pyrinnön Jyri Kangasharju ajalla 7,10, toiseksi sijoittui Lapin Lukon Juho Mäntynen ennätyksellään 7,21. Naisten 60 metrin kilpailu oli tasokas sillä kolme naista alitti 8 sekuntia. Voittaja oli päivän iloisin urheilja, Matleena Kuure ajalla 7,79, toiseksi sijoittui Annika Haverinen 7,80 ja kolmanneksi Sanna Luukkonen 7,91. Ehdottamasti mainitsemisen arvoinen tulos oli myös N50 sarjassa kilpailevan Arja Karppisen 8,42.

Miesten pituudessa Mäntynen avasi kautensa halliennätyksellään ja ulkoratojenennätystään sivuavalla tuloksella 6,94. Seuran omista junioreista mainittakoon Emma Mäkikallio, joka juoksi uuden 60 metrin ennätyksensä 8,41. Saadakseen tiukempaa kilpailua Emma juoksi T15-sarjassa vaikka täyttää tänä vuonna vasta 13 vuotta. Emman lisäksi myös moni muu Pohjan Koiton junioreista ylsi omiin ennätyksiinsä.

Yleisen sarjan osalta osallistujamäärät olivat varsin hyviä, etenkin pikamatkoilla, mutta kaikista nuorimpien sarjojen kilpailijoiden vähyys oli huolta herättävää. Lopulta esimerkiksi pojat 11-sarjaan ei paikanpäälle saapunut yhtään kilpailijaa. Tytöt 11-sarjaan taas saavuttiin Länsi-Pohjan seuroista ahkerasti kilpailemaan mutta Rovaniemeläisedustus jäi tässä sarjassa hyvin vähäiseksi. Santasport yleisurheiluakatemiassa on kuitenkin mukana runsaasti tämänkin ikäluokan junioreita mutta silti kilpailuiden osallistujamäärät jäävät heikoiksi. Tähän tilanteeseen on kaikkien yleisurheilun kanssa tekemisissä olevien ihmisten yhdessä pyrittävä löytämään ratkaisu. Kilpaileminen on kuitenkin erottamaton osa yleisurheilua, joka sitouttaa harrastukseen ja antaa kasvattavia elämänkokemuksia.