Koittolaiset Hiirenkorvakisoissa Helatorstaina

27.5.2022

Takana ihan mielettömän upea päivä Hiirenkorvakisoissa ?
T11-sarjassa pituudessa mukana oli 3 koiton urheilijaa. Ellen Vierimaa hyppäsi 4,02, Ellen Poikela ponkaisi 3,04 ja Ebba Karhu hienosti ensimmäisissä kilpailussa 2,99. Lisäksi tytöt osallistuivat vielä 60 m kilpailuun.

P11-sarjassa kilpaileva Antti Väisänen kävi urakoimassa pituudessa ja 60 metrillä. T11-sarjassa 60 metrillä Ilona Karhu oli toinen hienolla uudella ennätyksellä. Ilona kävi myös hyppäämässä pituutta hypäten 3,76. P11-sarjassa 60 metrillä Eemil Poikela juoksi 9,72 parantaen ennätystään roimasti.

T15-sarjassa 100 m:llä Koitosta mukana oli Aurora Aalto ja Sohvi Shemeikka. Molemmat juoksivat ensimmäistä kertaa satasen hyvin. Pituudessa Sohvi rikkoi hienosti hallikaudella hypätyn vanhan ennätyksen yli 3cm.

Naisten 200 metrillä Taru Repo paransi hienosti ennätystään lukemiin 28,57. Tarun leipälaji on keskipitkänmatkat, mutta monipuolinen mailerin taittaa matkat 60 metristä 5 kilometriin.

Kestävyysmatkoilla Koiton mailerit intoutuivat parantelemaan ennätyksiään. T11-sarjassa 1000m Ellen Poikela kiirehti maaliin ajassa 4.17,47. Samalla matkalla T13-sarjan Lilli Haataja juoksi myös ennätyksen. T15-sarjassa 800 m

Minea Vierimaa juoksi yksin ennakkoluulottomasti 800m loistavasti 2.58,21. Tätä ennen Minea on juossut 1000 m kilpailuja.

Enemmän keihäänheittäjänä tunnettu Mika Niskala kävi testailemassa jalkojen nopeusominaisuuksia miesten sadalla metrillä. Mika käy säännöllisesti kiusaamassa paikallisia pikamenijöitä heidän leipälajissaan. Tulos 12,12 ei aivan ollut Mikan ennätys, vastatuulta juoksussa oli 0,6 ms mikä vaikutti lopputulokseen. Ennätystä tällä kertaa ei tullut, mutta tulos  vastatuuleen kertoo nopeusominaisuuksien parantumisesta. Keihäässä ennätysheitolla 54,33 m Mika paransi viime vuoden ulkorataennätystään peräti 5m!

Naisten 100 metrillä alkuerässä Koiton Eerika Rahko juoksi loistavan kauden aloituksen, jossa alitti vanhan ennätyksen reilusti.

Toisessa erässä Siiri Poikela jatkoi siitä mihin hallikaudella jäi. Alkuerässä ennätys parani peräti 0,72s! Finaalissa Siiri paranteli jälleen omaa ennätystään. Vanha ennätys ehti olla voimassa alle tunnin ja nyt finaalissa ennätys parani aikaan 12,92!

Etelässä toukokuun kisoissa kisakauden avasi myös Emma Mäkikallio naisten 200m:llä. Emman kauden aloitus oli erinomainen 25,55. Emman kommentit kisasta olivat, että hyvä kauden avausjuoksu, rentous puuttui mikä on ollu reeneissä.

Upeiden suoritusten siivittämänä kisakausi jatkuu seuraavaksi sisumaastoilla tiistaina 31.5 ? Kyllä saamme olla ylpeitä meidän seuran urheilijoista, koitto!